Качване на материал в Wordpress. Кратък checklist

Как се качва материал в WordPress? Тук ще ви представя трикове, изредени в checklist.

Преди да започнете, определете за коя ключова дума ще се борите, използвайки инструмента Google Keyword Tool. Въведете думата, която предполагате, че ще бъде вашата ключова дума, изберете от падащите менюта „България“, „български език“ и „[Точно] съвпадение“ и вижте максимум на колко посещения месечно можете да се надявате, ако публикацията ви излезе на първо място в търсенето по тази дума и се задържи там.

От същия инструмент определете и своите етикети. Обикновено те съдържат ключовата дума, плюс още някоя/и. Например ако ключовата ви дума е „пастет“, добър етикет е „домашен пастет„. Другите две идеи, които в случая Google предлага, са „пастет компас“ и „пилешки пастет“. Значи спокойно можете да добавите за етикети: „пастети“ и „пилешки пастет“ (ако вашият пастет все пак е пилешки) 🙂 Добре е да имате повече от една публикация в дадения етикет, иначе самият етикет се обезсмисля.

Тук е добре да се сложи етикет "Юлиана Плевнелиева"
По думата Плевнелиева по-добре се класира заглавието, което се побира на един ред в търсачката

Сложете атрактивно заглавие, съдържащо ключовата ви дума в началото си. Добро заглавие е това: „Яко! Юлияна Плевнелиева в Twitter: Искам секс!„. То е по-кратко от това, което може да се събере на един ред в търсачката Гугъл. Атрактивно е и от него се разбира за какво се говори в текста. В него има поне един глагол.

Оправете URL на публикацията си, така че да съдържа ключовата дума на кирилица, например: http://www.razkritia.com/134906/плевнелиева-бунтът-на-помакинята/.

Сложете текста на публикацията си в HTML режим, за да избегнете излишни форматирания, които после трудно ще оправите. Коригирайте си правописните грешки.

Откройте подзаглавие, оградено с таговете <h4>…</h4>, в което също присъства ключовата дума. Това се прави в HTML режим, като си напишете таговете на ръка в началото и края на изречението, което сте избрали за подзаглавие. Може да стане и в режим „Визуален редактор“, като от падащото меню „Параграф“ изберете „Заглавие 4“.

Уверете се, че желаната ключова дума я имате в началото и края на текста, както и един-два пъти в „тялото“ на текста.

Статията ви не бива да е по-кратка от 200-300 думи. Ако трябва, допишете я!

Изберете подходяща категория за текста си, а също и етикети, които се съдържат в първия абзац на текста.

Изберете водеща илюстрация и „Картинка за публикацията“ (тя е добре да има размери 150х150 пиксела). При качване на водещата илюстрация попълнете всички полета:

  • Заглавие,
  • Алтернативен текст,
  • Кратко описание (това ще се покаже като текст под снимка. Тези текстове освен другото, много се четат!),
  • Описание.

Всяко едно от тези полета трябва да съдържа ключовата дума. Текстовете в тях трябва да са различни, уникални, смислени и атрактивни.

Поставете изходящи линкове към релевантни публикации.

Вградете видео от www.youtube.com, което би задържало потребителите допълнително време на сайта. Призовете читателите да коментират! Колкото повече коментари от различно IP имате, толкова по-напред ще излизате в резултатите.

Съберете линкове към вашата публикация от няколко източника: социални мрежи, микроблогинг платформи и други, като внимавате всеки анонс да има различни, уникални и атрактивни заглавие и описание, за да се индексират поотделно в Гугъл, без да се слепват и без да ви изместят от челните места в резултатите на търсачката.

По-долу ви предлагам видео, в което се посочват няколко хубави плъгина за Onpage SEO качване на материали в WordPress. Ще ви бъда благодарен, ако споделите своето виждане по засегнатите въпроси в коментарите!

Георги Календеров

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s